van der Vinne Foundation

VThe “van der Vinne Foundation” is a result of the business developed by us in the last few years. It is time to give back to those who need the most.

Mission
We collect materials, toys, medicines, clothing and we are raising funds. The foundation supplies direct help to the poorest in Nigeria in orphanages or in shelters. Our goal is also to create training and small scale commercial projects. The result and more can be seen on our

FB page https://www.facebook.com/VanDerVinneFoundation

Your support is welcome: Bank account NL27 RABO 0112 2456 41

Foundation-Banner2

Project: Voetbalkleding We verzamelen teamkleding van diverse verenigingen om uit te delen in Lekki, Lagos Nigeria. Het eerste team is al voorzien van kleding uit Vroomshoop

Voetbal kleding voor Lekki

Van der Vinne Foundation

“You'll find that life is still worthwhile, if you just smile.” ― Charlie Chaplin Zoals u wellicht weet is de “Van der Vinne Foundation” ontstaan uit de zakelijke activiteiten van CAB van der Vinne, Connecting African Business, gespecialiseerd in Nigeria. (www.cabvandervinne.com) Wij verzamelen al een aantal jaren allerlei goederen die we meestal met de handbagage meenemen op onze maandelijkse zakelijke reis naar Nigeria. We delen daar de spullen zelf uit in de sloppenwijken, en zorgen er zo voor dat alles 100% aankomt. We willen natuurlijk graag bijdrages ontvangen. NL 27 RABO 0112245641
Van der Vinne Foundation
Van der Vinne Foundation added 6 new photos.Thursday, December 8th, 2016 at 9:27am
We hebben deze vrachtwagen aangeschaft met een mooie korting van Nijwa Groep B.V. Helaas ondanks onze pogingen hebben we bij lange na nog niet het bedrag bij elkaar om deze truck vol naar Nigeria te sturen.
Duizenden mensen hebben onze posts gezien maar het is blijkbaar voor velen geen reden om bij te dragen. Er ontbreekt nog een kleine €5000,- .
We kunnen zoveel mensen hier in Nigeria een mooi kado geven, onze ingezamelde naaimachines kunnen meer dan 10 gezinnen onderhouden, de werkkleding zal een meer dan honderd harde werkers beter beschermen, een vijftigtal kinderen hebben schoenen, voetballers worden voorzien van mooie tenues en de enorme hoeveelheid kleding en speelgoed zal overal weggegeven worden. Voor Joy en haar gezin kunnen we ook bv meubels meesturen.
Misschien moeten we een glazen kist aan onze loods maken en verzoekplaatjes uitzenden om die euro's bij elkaar te sprokkelen. Helaas hebben we daar geen tijd voor.
Misschien heeft iemand nog een idee? We staan open voor suggesties (en donaties natuurlijk)
NL27 RABO 0112245641
En elke euro komt aan!
Aid by Trade

Oja, deel dit bericht aub, dat helpt altijd
Van der Vinne Foundation
Van der Vinne Foundation updated their cover photo.Thursday, December 8th, 2016 at 9:07am
Van der Vinne Foundation
Van der Vinne Foundation added 10 new photos.Sunday, December 4th, 2016 at 5:21am
Deportatie van "Illegale" Nederlanders naar Nigeria krijgt een gezicht.

Vandaag hebben we, Reinder Kamstra, Riliwan Olawale Adebisi, @PeterAkeju en Joop van der Vinne, de moeder Joy Edobor en haar kinderen opgezocht ver weg van het “normale” Lagos.
We vertrokken op tijd, om aan de kerst festiviteiten te ontsnappen in Victoria Island.
Het was rustig onderweg, en volgens planning ontmoeten we Peter Akeju die bekend is in deze wijk.
Het "geluk" was met ons toen we erachter kwamen dat er verkiezingen gepland waren die het verkeer volledig plat legde. Uren en uren zwierven we door achterbuurten, een mooie toeristische ervaring, NOT. Ondanks dat we een oersterke Lexus Jeep bij ons hebben knapte er iets in de vering, wat de trip niet comfortabeler maakte.

Na diverse malen gebeld te hebben met Joy, hadden we elkaar gemist op het afgesproken punt. Eindelijk rond 12:00 ontmoeten we elkaar. Joy kwam van de brommer af en stapte bij ons in de auto.

We dachten dat we het slechtste stuk hadden gehad maar er kwam nog een verrassing. Dit kun je geen wegen noemen, enorme gaten waar je volledig in kunt verdwijnen, wat een puinzooi.

Na een 20-30 minuten komen we aan bij haar huis, en de kinderen staan ons al op te wachten. Alsof ze Nederlanders kunnen ruiken.

De meiden zijn erg schuchter en we gaan gauw naar Joy’s woning. Een kale kamer, met een oude tv in de hoek. Geen stroom en alleen maar een bank. Er is bijna geen speelgoed te zien, en al gauw blijkt dat ze dat niet hebben.

We hadden gelukkig onze koffers mee met schoenen en kleding en die werden snel binnen gebracht. Mooi om te zien dat de meisjes eindelijk begonnen te glimlachen. Het is niet makkelijk voor Joy en de kids, en dat is duidelijk zichtbaar.

We besloten om samen met hen een aantal levensmiddelen te kopen, o.a. rijst, en we kregen de winkel even te zien. De inhoud van deze winkel is gesponsord door een organisatie die gedeporteerde Nigerianen op zou moeten ondersteunen (IOM)
Joy zit al 5 maand achter een generatortje aan die het mogelijk maakt om haar koelkast aan te sluiten zodat ze koud drinken kan gaan verkopen. Waardeloze club dus.

Hoe langer we hier lopen en te weten komen over Joy en de kids, hoe kwader en verdrietiger we worden.

Ik schaam me vandaag hoe de Nederlandse overheid omgegaan is met dit gezin. Je dumpt een alleenstaande moeder met 3 jonge kinderen en een baby in één van de ergste gebieden van de wereld. Lagos is keihard voor zwakkeren. Hier is geen ruimte voor mensen die hetzelf niet redden. Normaal heb je familie, maar in Joy’s geval waren dat degene die haar op 18 jarige leeftijd op het vliegtuig zetten met als doel dat ze in de prostitutie zou werken. Niet de familie waar je je kerst wilt vieren. Gelukkig wordt ze opgevangen door haar buren en de kerkgemeenschap, maar ik schaam me kapot voor m'n land vandaag.

De meiden spreken onderling Nederlands en komen al iets meer los. Wij moeten al weer weg, want we moeten de weg ook weer terug, zonder vering..Een klein probleempje waar wij wel over heen komen.

Het is duidelijk dat Joy en de kids hulp nodig hebben en er zijn n.a.v. het artikel in @NRC en de VPRO uitzending zijn er meer mensen die dit willen doen.

Joy moet een duurzame oplossing hebben hier en daar moeten we eens stevig over nadenken. We staan open voor suggesties, donaties etc.

Als er schoolvriendinnetjes zijn van Rebacca, Noami of Immanuela, of vrienden van Joy in Nederland die hun iets persoonlijks willen geven mogen ze dat natuurlijk naar ons opsturen.
We zorgen dat het bij hun aankomt.Joy heeft een rekening nummer hier en we kunnen eventuele donaties voor haar hier storten.

VanderVinne Foundation
Hammerweg 15
7681 EH Vroomshoop
j.vinne@cabvandervinne.com
NL27 RABO 0112245641

Deel dit bericht als je een hart hebt!
Van der Vinne Foundation
Van der Vinne Foundation at Bon Voyage Hotel, Lagos.Saturday, December 3rd, 2016 at 7:03am
Our Ogbonna is making progress and is learning a lot from the engineers of the Nestoil Tower Etco and Julius Berger engineers are taking good care of him.
Van der Vinne Foundation
Van der Vinne Foundation updated their cover photo.Thursday, December 1st, 2016 at 10:52am
Van der Vinne Foundation
Van der Vinne FoundationThursday, December 1st, 2016 at 10:24am
We hebben inmiddels via een goede vriendin contact kunnen leggen met Joy. Dit weekend gaan we haar opzoeken om te bekijken hoe we haar en de kids kunnen helpen.
Dankzij de VPRO, @bramvermeulen en het artikel in de NRC krijgt ze hopelijk de aandacht die ze verdient.

Voor degene die nog niet weten wat er gebeurt is volg deze links
https://www.nrc.nl/nieuws/2016/11/24/met-vier-dochters-naar-lagos-uitgezet-geen-hulp-geen-huis-geen-school-5438202-a1533476

http://www.vpro.nl/speel~WO_VPRO_6116860~extra-video-bij-de-trek-koffers-voor-nigeria~.html